Antena 3 CNN Coronavirus Dezastrul provocat de coronavirus. Peste 300 de milioane de elevi din întreaga lume nu merg la școală

Dezastrul provocat de coronavirus. Peste 300 de milioane de elevi din întreaga lume nu merg la școală

Un raport UNESCO publicat recent prezintă dezastrul provocat de epidemia de coronavirus în sistemul de învățământ la nivel mondial. Sute de milioane de elevi nu mai merg la școală.

Dezastrul provocat de coronavirus. Peste 300 de milioane de elevi din întreaga lume nu merg la școală
Sursa foto: Pexels
06 Mar 2020   •   08:56

Epidemia de coronavirus are efecte dezastruoase asupra sistemului de învățământ la nivel mondial.

Un raport al UNESCO, citat de CNBC, arată că măsurile luate ca urmare a răspândirii COVID 19 a afectat grav cursurile a peste 300 de milioane de elevi din întreaga lume.

Cifra, mai mult decât îngrijorătoare, și despre care raportul UNESCO spune că este fără precedent reprezintă elevii care lipsesc de la școală în întreaga lume.

Săptămâna aceasta, 13 țări, printre care China, Italia și Japonia, au închis școlile la nivel național ca măsură pentru combaterea răspândirii virusului.

În alte cel puțin zece țări, școlile s-au închis la nivel local, dar dacă închiderile vor fi extinse la nivel național, UNESCO a spus că alte 180 de milioane de elevi nu vor merge la școală.

Raportul UNESCO nu a inclus India, care a decis joi închiderea școlilor primare din New Delhi până în luna aprilie.

Raportul publicat recent arată că numai în China peste 200 de elevi nu merg la școală, iar în Japonia, 16,5 milioane de elevi.   

De asemenea, mai multe școli au suspendat cursurile în Statele Unite din cauza coronavirusului.

Ca urmare, UNESCO a cerut o întâlnire de urgență pe data de 10 martie cu privire la suspendarea cursurilor la nivel mondial și ia în calcul implementarea de programe și platforme de învățare la distanță, pe scară largă.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close