Antena 3 CNN Coronavirus Această companie aviatică își concediază 600 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-COVID

Această companie aviatică își concediază 600 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-COVID

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume a anunțat miercuri că va concedia aproape 600 de angajați care au decis să nu se vaccineze, și care încalcă astfel politica sa anti-COVID, relatează presa internațională.

Această companie aviatică își concediază 600 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-COVID
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    29 Sep 2021   •   21:41

Compania americană United Airlines a reușit să-i convingă să se imunizeze anti-COVID pe cei mai mulți dintre cei aproximativ 67.000 de mii de angajați ai săi.

Aceștia erau obligați să depună până luni dovada vaccinării, după ce decizia privind vaccinarea întregului personal a fost luată în luna august.

"Din păcate, pentru cei 1% dintre angajații care au decis să nu se vaccineze vom demara procedura de despărțire de companie, conform politicii noastre", au precizat directorul executiv Scott Kirby şi președintele Brett Hart, într-un comunicat în care compania aviatică mulțumește lucrătorilor care s-au vaccinat.

Ar urma să fie concediate, astfel, 593 de persoane iar procesul îndepărtării acestora din companie ar urma să dureze săptămâni sau luni.

BBC notează că alte 2.000 de persoane angajate în cadrul United Airlines au cerut scutirea de la obligativitatea vaccinării.

Compania intenționa să-i trimită pe aceștia în concediu fără plată de la începutul lunii octombrie însă a trebuit să renunțe la acest plan după ce șase angajați au acționat în instanță politica de vaccinare a United Airlines.

Între companiile americane care au decis,precum United Airlines, să-și vaccineze toți angajații, se numără Tyson Foods, Walmart și giganţii din domeniul tehnologiei.

Sunt și firme care au optat în favoarea testelor frecvente pentru depistarea COVID-19.

În domeniul aviatic, o altă companie americană, Delta Airlines, a optat pentru a-i "penaliza" cu 200 de dolari pe lună pe angajații nevaccinați, în contul unei asigurări de sănătate suplimentare.

×
Subiecte în articol: United Airlines COVID-19
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close