Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinarea a salvat peste 10.400 de vieți în UK, doar din luna martie până acum, confirmă Răzvan Cherecheș

Vaccinarea a salvat peste 10.400 de vieți în UK, doar din luna martie până acum, confirmă Răzvan Cherecheș

Campania de vaccinare împotriva COVID 19 a salvat peste zece mii de vieţi în categoria de vârstă 60+, în Regatul Unit, în ultimele patru luni. Datele sunt prezentate într-o analiză realizată de Institutul Britanic pentru Sănătate Publică. Răzvan Cherecheș a explicat la Antena 3 că rezultatele sunt extrem de bune și demonstrează că inclusiv serul AstraZeneca este eficient.

Vaccinarea a salvat peste 10.400 de vieți în UK, doar din luna martie până acum, confirmă Răzvan Cherecheș
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    09 Apr 2021   •   13:59

"Dacă evaluăm riscul pe care îl are un cetățean să fie infectat săptămâna viitoare, este undeva la 0.5%. Dacă ne uităm la riscul ca o persoană să moară săptămâna viitoare din cauza infectării cu COVID-19, este de 0.015%.

Rezultatele sunt incredibil de bune. Peste 10.400 de vieți au fost salvate doar din luna martie până acum. Vaccinurile funcționează, inclusiv AstraZeneca, și salvează vieți.

Autoritățile române trebuie să crească ritmul de vaccinare. Să ajungă la 100.000 de persoane pe zi. Și să începem să ne apropiem de partea mai lungă a scepticismului. Populația care are rețineri legate de vaccinare și au nevoie de informații suplimentare, la care nu mai putem să ne bazăm că le primesc în mod pasiv." a spus Răzvan Cherecheș, expert în politici de sănătate publică, la Antena 3.

De pe 8 decembrie până la finalul lunii martie, peste 15 milioane de doze de vaccin au fost administrate adulţilor cu vârste de peste 60 de ani, în Marea Britanie. Analiza realizată de experţii britanici ia în calcul efectele directe ale vaccinării, precum reducerea transmiterii virusului.

Specialiştii britanici estimează astfel că un număr şi mai mare de decese a fost împiedicat, datorită campaniei de vaccinare din Regat, unde peste 32 de milioane de oameni au primit cel puţin o doză de vaccin.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Răzvan Cherecheş vaccinarea salvat
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close