Antena 3 Coronavirus Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre redeschiderea şcolilor după vaccinarea populaţiei

Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre redeschiderea şcolilor după vaccinarea populaţiei

de Alin Tarnovschi    |    20 Dec 2020   •   15:13
Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre redeschiderea şcolilor după vaccinarea populaţiei

La sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie este preconizat că se va termina vaccinarea populației din grupele de risc și acesta ar fi momentul în care elevii s-ar putea întoarce la școală în mod fizic, a declarat, astăzi, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță.

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a fost întrebat, la Digi 24, când se vor putea întoarce elevii la școală.

"Cred că la sfârșit de aprilie, sfârșit de martie - început de aprilie. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populației vulnerabile și cea a categoriilor de persoane care deservesc activități esențiale", a răspuns col. dr. Gheorghiță.

În prezent, elevii din toată țara desfășoară cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.

România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie.

Primii vaccinați vor face parte din spitale de primă linie, iar imaginile cu primul român vaccinat vor fi transmise în direct.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 va transmite în direct, în 27 decembrie, imaginile cu primul român vaccinat împotriva SARS-CoV-2, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

"Lucrurile trebuie privite într-o normalitate. Nu trebuie să creăm spectacol. Sigur că este un moment istoric. Omenirea se află la mai bine de 100 de ani de la pandemia extrem de gravă care a făcut milioane de victime, pandemia de AH1N1, din 1918, Gripa Spaniolă. (...) Oamenii vor vedea o speranță care ne creează o premisă de a ne reîntoarce la normalitate și la viața noastră (...) și ne dorim ca acele materiale și acele imagine să fie una de normalitate", a spus colonelul dr. Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close