Antena 3 CNN Coronavirus Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii: "Valul cinci va dura minim două luni"

Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii: "Valul cinci va dura minim două luni"

Valul cinci va dura minim două luni, a spus, vineri, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Adriana Pistol.

Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii: "Valul cinci va dura minim două luni"
Sursa foto: getty images
de Silvia Preda    |    07 Ian 2022   •   22:47

Două dintre persoanele internate cu Omicron sunt la Terapie Intensivă, a mai spus secretarul de stat Adriana Pistol, la Digi 24.

Potrivit ei, este vorba despre două persoane cu boli cronice importante, care sunt vaccinate și au fiecare 89 de ani. „Copii nu sunt internați”, a spus Adriana Pistol.

Întrebată dacă valul 5 va fi mai scurt, dr. Adriana Pistol a spus că există această posibilitate. „Cu cât merge exponențial și crește foarte mult, cu atât cuprinde un număr mai mare din populație pe care vrem, nu vrem îi imunează și atunci sigur că se va duce mai mult în jos. De obicei valurile epidemice care cresc atât de brusc și coboară brusc și nu durează foarte mult. (…) Minim două luni va dura”, a răspuns secretarul de stat.

Numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta Omicron se ridică la 295.

Bilanț COVID-19 din 7 ianuarie 2022, în România. Aproape 6.000 de cazuri noi şi 31 de morţi

Bilanț COVID-19 din 7 ianuarie 2022, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 5.922 de cazuri.

Aproape 6.000 de noi cazuri de COVID și 31 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri CNCAV.

În total, până vineri, au fost înregistrate 1.833.789 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 13.317 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.756.361 de pacienți au fost declarați vindecați.
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close