Antena 3 CNN Coronavirus Veste cruntă dată de japonezi: Un virolog explică de ce şi 2021 va fi un an compromis

Veste cruntă dată de japonezi: Un virolog explică de ce şi 2021 va fi un an compromis

Japonezii ne transmit să nu ne punem speranțele într-o încheiere rapidă a coșmarului COVID-19.

Veste cruntă dată de japonezi: Un virolog explică de ce şi 2021 va fi un an compromis
Sursa foto: Hepta
22 Apr 2020   •   19:49

Lumea sportului s-a debarasat, în acest an, de cele două mari evenimente care ar fi trebuit să aibă loc în vară, Campionatul European de fotbal şi Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Prima competiţie ar fi trebuit să fie organizată de 12 oraşe, dar are un viitor incert, inclusiv după ce a fost mutată pentru intervalul 11 iunie - 11 iulie 2021. Asta deoarece, deja se vehiculează informaţii potrivit cărora mai multe oraşe-gazde, printre care Roma, Bilbao şi Munchen, nu vor să mai găzduiască meciuri din cadrul turneului final, de teama COVID-19, scrie Adevărul.

Şi nici Jocurile Olimpice nu se „simt“ mai bine. De fapt, pentru prima dată de la declanşarea crizei de coronavirus, cineva vorbeşte, răspicat, despre anularea lor! Iar acel cineva e un om de ştiinţă, care mai e şi japonez pe deasupra. Vorbim despre virologul Kentaro Iwata care, într-un dialog cu CNN, a estimat că pandemia nu va fi ţinută sub control, până anul viitor!

„Ca să fiu sincer cu voi, nu cred că Jocurile Olimpice se vor organiza în 2021. De fapt, nu ştiu dacă vor mai fi organizate. E posibil ca Japonia să aibă situaţia sub control până în vara anului viitor, şi chiar îmi doresc asta, dar nu cred că asta se va întâmpla peste tot în lume. Şi, de aceea, sunt foarte pesimist, când vine vorba de organizarea Jocurilor Olimpice, vara viitoare“, şi-a început Iwata discursul. Acesta a înaintat şi două soluţii pentru organizarea unui eveniment, în condiţii de criză: fie ca Jocurile să se desfăşoare cu porţile închise - ceea ce ar fi un dezastru economic pentru organizatorii care mizează pe vânzarea biletelor - fie ca ele să fie regândite, cu un număr mult mai mic de participanţi

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close