Antena 3 CNN Coronavirus Veste-șoc din partea autorităților elene! Românii nu mai pot intra în Grecia fără rezultatul negativ al testului pentru COVID-19

Veste-șoc din partea autorităților elene! Românii nu mai pot intra în Grecia fără rezultatul negativ al testului pentru COVID-19

Autoritățile elene au hotărât că, începând de marţi, toţi turiştii români care vor să intre în ţară cu maşina vor trebui să demonstreze că au fost testaţi pentru COVID-19, iar rezultatul este negativ.

Veste-șoc din partea autorităților elene! Românii nu mai pot intra în Grecia fără rezultatul negativ al testului pentru COVID-19
Sursa foto: Pexels
de Claudia Simion    |    10 Iul 2020   •   17:10

Testul trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore îninte de a intra în Grecia, prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră deschis în acest moment. Anunţul a fost făcut în urmă cu câteva clipe de purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Măsura a fost decisă într-o ședință extraordinară de guvern și va intra în vigoare de pe 14 iulie, de la ora 6 dimineața. Pot pătrunde în Grecia, fără rezultatul testului, doar anumite categorii, cum ar fi medici, diplomați sau lucrători în transporturi.

Mai mult, turiștii străini au obligația să completeze în continuare un formular online cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară. Acesta e disponibil la adresa https://travel.gov.gr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Câți turiști români infectați cu coronavirus sunt în Grecia

Printre turiștii străini aflați în Republica Elenă, MAE precizează că autoritățile elene au confirmat public un număr de 29 de cazuri noi de infectare în rândul cetățenilor care au venit din România și Bulgaria, fără a preciza, până la acest moment, numărul de cazuri în funcție de cetățenie.

Ieri, MAE anunțase că doi români au fost confirmați cu coronavirus, ei aflându-se pe Insula Thassos, respectiv în Paralia Katerini. Astăzi, MAE a transmis că românul din insula Thassos a fost retestat, iar rezultatul a ieșit negativ. Cetățeanul român urmează să revină în România în cel mai scurt timp. În acest sens, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităților elene cu privire la această situație.

Grecia a înregistrat un bilanț total de 3.672 de cazuri pozitive de coronavirus până în acest moment, 193 de persoane fiind decedate, iar 1.374 fiind vindecate.

×
Subiecte în articol: Grecia coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close