Antena 3 Coronavirus Vicarul Romei, cardinalul Angelo De Donatis, bolnav de coronavirus

Vicarul Romei, cardinalul Angelo De Donatis, bolnav de coronavirus

de M.Z.    |    31 Mar 2020   •   09:09
Vicarul Romei, cardinalul Angelo De Donatis, bolnav de coronavirus
Sursa foto: Diocesi di Roma/Facebook

Vicarul Romei, cardinalul Angelo De Donatis, este cea mai înaltă faţă bisericească din Biserica Catolică testată pozitiv cu COVID-19.

După ce a manifestat mai multe simptome specifice noii boli, cardinalul-vicar De Donatis, în vârstă de 66 de ani, "a fost supus unei prelevări pentru COVID-19" care a indicat "un rezultat pozitiv", se arată într-un comunicat de luni al Vicariatului Romei, potrivit agerpres.ro.

Cardinalul "are febră, dar starea sa generală este bună şi a început o terapie antivirală" se arată în informarea oficială, care precizează că înaltul prelat a fost internat la spitalul Gemelli din Roma, în timp ce colaboratorii săi apropiaţi au intrat în izolare.

"Trăiesc şi această încercare, sunt senin şi încrezător", "trăiesc acest moment ca pe o oportunitate pe care providenţa mi-o dă pentru a împărtăşi suferinţele atâtor fraţi şi surori", a declarat cardinalul De Donatis, conform sursei citate.

Papa Francisc este episcopul Romei, dar această funcţie este, practic, exercitată de către un vicar-general.

Vaticanul a anunţat oficial sâmbătă şase cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul angajaţilor şi locuitorilor săi, evidenţiind că Papa şi persoanele din anturajul său nu au probleme.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus Vatican Angelo De Donatis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close