Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul Sănătății: „Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar”

Ministrul Sănătății: „Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar”

Informații noi de la ministrul Sănătății. Victor Costache spune că 90% din cazurile de coronavirus din România sunt cazuri de import și că încă suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar.

Ministrul Sănătății: „Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar”
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    17 Mar 2020   •   23:46

„Astăzi s-au produs primele 5.000 de măști în România. Colaborăm de mulți ani cu cei de la Coramed, de lângă Sibiu. Am lucrat pentru prima dată cu ei în Franța(...). Am dat libertate totală spitalelor să-și activeze rețelele proprii de distribuție. Noi le dăm fonduri suplimentare”, a spus Victor Costache.

„Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar(...). 90% din cazuri sunt cazuri de import. Strategia de luptă e una de tip militar, avem experți în logistică de la Ministerul Apărării Naționale și reușim să organizăm împreună stocurile la nivel național(...).

Când va fi umplută faza 1, 2.200 de pacienți, vom trece pe spitalele de fază 2. În faza a treia, la care sper să nu ajungem, vom veni cu soluții intermediare de tip spitale mobile. Trebuie să concentrăm expertiza”, a mai spus ministrul Sănătății într-un interviu acordat Antena 3.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

Informații noi de la ministrul Sănătății

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close