Antena 3 CNN Coronavirus Medic român din Las Vegas explică legătura între lipsa de vitamina D și mortalitatea dată de coronavirus

Medic român din Las Vegas explică legătura între lipsa de vitamina D și mortalitatea dată de coronavirus

Medicul român din Las Vegas, Ion Alexie, a explicat că specialiştii din mai multe state au făcut o legătură între carenţa de vitamina D din organism şiinfecţia cu coronavirus.

Medic român din Las Vegas explică legătura între lipsa de vitamina D și mortalitatea dată de coronavirus
14 Mai 2020   •   09:50

„Vitamina D este o vitamină care este necesară scheletului să fie puternic şi strong. Noi testam pe toată lumea oricând, şi se pare că şi italienii şi francezii, şi am impresia că şi în China au testat, apoi au pus informaţia pe computer care a arătat că cei care aveau deficienţă de vitamina D au avut mortalitate mai mare”, spune Dr. Ion Alexie, infecţionist, medic infecţionist la un spital din Las Vegas.

O mie de unități internaționale de vitamina D, doza necesară pentru fiecare zi

„În mod normal se folosesc 1.000 de unităţi internaţionale (ui ) de vitamina D pe zi, aia este doza care ne trebuie, acum eu aş folosi 2.000 de unităţi”,spune Dr. Ion Alexie.

Nu este un secret faptul că vitamina D, supranumită şi "vitamina soarelui", are un rol cheie în fixarea calciului şi fosforului în organism, deci ne ajută să avem un sistem osos puternic, şi ajută sistemul imunitar să funcţioneze normal. Trebuie să ai grijă pentru că de multe ori nu poţi lua cantitatea necesară de vitamina D doar din alimentaţie, aşa că întreabă medicul despre când şi câtă vitamina D să iei. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus vitamina d
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close