Antena 3 CNN Coronavirus Vladimir Putin: Rusia a fost vizată de atacuri externe cu ştiri false despre coronavirus

Vladimir Putin: Rusia a fost vizată de atacuri externe cu ştiri false despre coronavirus

Rusia a fost vizată de atacuri externe lansate de inamici care transmit ştiri false despre coronavirus pentru a genera panică, a declarat miercuri preşedintele Vladimir Putin, citat de agenţia de presă Reuters.

Vladimir Putin: Rusia a fost vizată de atacuri externe cu ştiri false despre coronavirus
Sursa foto: Foto- kremlin.ru
04 Mar 2020   •   18:32

Roskomnadzor, Autoritatea rusă de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor, a oprit accesul la secţiuni ale platformelor de socializare online care au difuzat informaţii false despre coronavirus.

"Serviciul Federal de Securitate (FSB) a transmis că ştirile false sunt difuzate din străinătate. Din nefericire, acest lucru ni se întâmplă mereu nouă", a afirmat Vladimir Putin după o şedinţă de guvern, potrivit Mediafax.

"Scopul acestor ştiri false este clar - a genera panică în rândul populaţiei", a avertizat liderul de la Kremlin.

O companie de securitate cibernetică, Group-IB, a identificat ceea ce consideră a fi mii de postări cu ştiri false pe reţele de socializare online precum VK. Una dintre informaţii era despre mii de locuitori ai Moscovei care ar fi fost contagiaţi cu virusul Covid-19.

Moscova nu a raportat niciun caz de contagiere pe teritoriul Rusiei, dar şase persoane care au luat virusul în alte ţări sunt îngrijite în spitale ruse.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close