Antena 3 CNN Coronavirus Zeci de cadre medicale de la Spitalul din Galați sunt în izolare. Secția a fost închisă

Zeci de cadre medicale de la Spitalul din Galați sunt în izolare. Secția a fost închisă

O secție a Spitalului Județean din Galați a fost închisă, după ce o asistentă medicală a fost diagnosticată cu coronavirus, iar ceilalți colegi ai săi au fost trimiși în izolare la domiciliu.

Zeci de cadre medicale de la Spitalul din Galați sunt în izolare. Secția a fost închisă
01 Apr 2020   •   13:56

Colegii asistentei urmează să fie testați de coronavirus miercuri.

Mai exact, 29 de cadre medicale de la Secția Medicală nr. 1 sunt izolate la domiciliu, potrivit conducerii Spitalului „Sf. Apostol Andrei”.

„Sunt 29 de cadre medicale izolate la domiciliu, 6 medici, din care 3 interniști, 2 radiologi și un neurolog, 15 asistenți medicali din Medicală 1 și Radiologie și opt îngrijitoare. În Secția de Medicală 1 nu se mai fac internări, se vor face internări doar pe Secția Medicală 2. Acești salariați sunt în curs de testare, azi îi testăm. Chiar dacă ies negativ, Direcția de Sănătate Publică ne-a recomandat să stea în izolare la domiciliu”, a afirmat directorul Alina Dobrea.

Asistenta cu coronavirus a intrat în contact cu mulți angajați ai spitalului. Aceștia au fost testați și sunt sănătoși, a mai spus conducerea unității medicale.

„Am mai avut 32 de contacți la UPU cu asistenta confirmată cu COVID, aceștia au ieșit toți negativ (...) Ei vin la muncă din ordinul secretarului de stat Arafat”, a explicat directorul Alina Dobrea.

Trei pacienți cu coronavirus se află internați în spitalul respectiv. Toți sunt la Terapie Intensivă, însă starea lor e stabilă.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus spital Galați
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close