Antena 3 Coronavirus Zeci de români infectați cu coronavirus au fugit din carantină, din Italia, și s-au întors în România

Zeci de români infectați cu coronavirus au fugit din carantină, din Italia, și s-au întors în România

de Alin Tarnovschi    |    17 Oct 2020   •   12:15
Zeci de români infectați cu coronavirus au fugit din carantină, din Italia, și s-au întors în România
Sursa foto: Hepta

Zeci de români infectați cu coronavirus au fugit din carantină, din Italia, și s-au întors în România. Autoritățile italiene au anunțat că îi caută pe români, iar aceștia riscă închisoare de la trei luni la un an și șase luni sau amendă.

20 de muncitori sezonieri români din regiunea Trentino Alto-Adige sunt căutați de carabinierii italieni după ce s-a constatat că au abandonat carantina, deși aveau rezultat pozitiv la testul de coronavirus.

Lucrătorii români s-au întors acasă, în România, dar conform legilor italiene ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 1 an și 6 luni,  informează Giornale Trentino.

Carabinierii din regiunea italiană Trentino Alto-Adige au denunțat recent 25 de persoane care au abandonat carantina, deși erau testate pozitiv cu COVID-19. Cazurile constatate și raportate la Parchetul din Bolzano s-au înregistrat în Val Venosta, Val Pusteria și Bassa Atesina.

Dintre cele 25 de persoane, 20 sunt cetățeni români, 2 bulgari, 2 italieni și un bărbat din Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: coronavirus Italia COVID-19
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close