Antena 3 CNN Coronavirus Când va fi "ziua zero" în Italia, când nu vor mai fi raportate cazuri noi de COVID-19. "Luminiţa se vede"

Când va fi "ziua zero" în Italia, când nu vor mai fi raportate cazuri noi de COVID-19. "Luminiţa se vede"

Veste bună pentru italieni: epidemia de coronavirus ar urma să ia sfârşit în perioada 5 - 16 mai, dacă autorităţile au calculat corect. Mai exact, în acea perioadă, numărul de infecţii noi raportate ar urma să coboare până la zero, scrie cotidianul Corriere della Sera.

Când va fi "ziua zero" în Italia, când nu vor mai fi raportate cazuri noi de COVID-19. "Luminiţa se vede"
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    31 Mar 2020   •   12:39

Calculele sunt făcute pentru regiunile din nord, cele mai afectate de COVID-19. În alte regiuni, ziua 0 ar urma să ajungă şi mai repede, potrivit mediafax.ro.

Totuşi, pentru ca acest lucru să fie posibil, măsurile trebuie respectate, iar oamenii trebuie să trăiască în izolare strictă până atunci. 

În Vento, Lazio sau Calabria, ziua zero poate să ajungă la jumătatea lunii aprilie, între 14 şi 16, în timp ce în Toscana sfârşitul calvarului e prognozat pe 5 mai. 

Lombardia, epicentul dezastrului din Italia, mai are câteva săptămâni de aşteptat: pe 22 aprilie e calculată ziua când nu vor mai fi raportate cazuri noi de COVID-19 pentru că a fost instaurată carantina totală.

Marche, Molise, Sardinia şi Campania vor rămâne zonele cele mai afectate, iar studiul nu are o dată de final pentru ele. Numărul de cazuri noi sunt tot mai mari de la zi la zi, nu în descreştere cum se întâmplă în restul Italiei.

Calculele au fost făcute de Institutul Einaudi pentru Economie şi Finanţe, finanţat de Banca Italiei, dar independent.

Chiar dacă a depăşit 100.000 de persoane infectate cu noul coronavirus şi peste 11.500 de morţi, trendul în Italia este descendent, cu cele mai puţine cazuri noi anunţate luni din 17 martie.

Italia şi Spania rămân ţările grav afectate de pandemia de coronavirus din Europa. Autorităţile italiene au raportat încă 812 decese, iar numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa se apropie de 12.000.

×
Subiecte în articol: coronavirus moment zero
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close