Antena 3 CNN Economic Auto Canicula a dat circulaţia rutieră peste cap. Vezi drumurile cu restricţii

Canicula a dat circulaţia rutieră peste cap. Vezi drumurile cu restricţii

Canicula a dat circulaţia rutieră peste cap.  Vezi drumurile cu restricţii
Sursa foto: Foto: beloblog.com
04 Iul 2012   •   11:53
Circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este interzisă pe toate drumurile naţionale din cele nouă judeţe care vor intra sub incidenţa Codului portocaliu de caniculă, în perioada 4 - 7 iulie 2012.

Potrivit unui comunicat al CNADNR, restric
ţia va fi aplicată în perioada menţionată pe toate drumurile naţionale din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj şi se va aplica între orele 11:00 - 20:00.

Restricţia va fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal, informează Agerpres.

Exceptate de la aceste restricţii fac vehiculele pentru transporturile de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, cele pentru transporturi funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor şi pentru distribuţie de carburanţi, vehiculele transporturi de mărfuri sub temperatura controlată,

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, datorită temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Meteorologii au emis marţi o avertizare Cod portocaliu de caniculă pentru nouă judeţe din vestul ţării şi o avertizare Cod galben pentru restul regiunilor. Averitzările sunt valabile începând de marţi, 3 iulie, până vineri, 6 iulie 2012.

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close