Antena 3 CNN Economic Auto Cel mai grav accident rutier din România a avut loc în 1980: 48 de morţi şi 35 de răniţi

Cel mai grav accident rutier din România a avut loc în 1980: 48 de morţi şi 35 de răniţi

Cel mai grav accident rutier din România a avut loc în 1980: 48 de morţi şi 35 de răniţi
Sursa foto: Foto: videonews.antena3.ro
03 Noi 2011   •   17:06

Cel mai grav accident rutier petrecut vreodată în România a avut loc în 1980 în judeţul Botoşani. În apropierea localităţii Huţani, un autobuz cu 83 de oameni s-a răsturnat într-o mlaştină şi 48 de oameni au murit, iar alţi 35 au fost răniţi. Singura informaţie publicată în presa vremii a fost doar că un autobuz care circula pe ruta Suceava - Botoşani a fost implicat într-un accident.

Şoseaua morţii, cum e cunoscut drumul dintre Botoşani şi Suceava, a înregistrat cel mai grav accident din România. Cu o grabă inexplicabilă, trupurile victimelor au fost îngropate, iar întreaga conducere a judeţului a ajuns la Huţani.

Trupurile neînsufleţite ale celor morţi au fost aşezate mai întâi pe marginea bălţii şi transportate la morgă cu camioanele. Ultimele cadavre au fost scoase din apă abia a doua zi, când s-a reuşit recuperarea autobuzului.

Şi acum drumul este renumit din cauza numărului mare de accidente rutiere care se produc an de an. Poliţia Rutieră a luat o singură măsură - a redus limita de viteză la 70 de kilometri pe oră.

 


×
Subiecte în articol: accident morti raniti
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close