Antena 3 Economic Auto Cozi uriaşe la graniţa dintre Croaţia şi Slovenia, din cauza unui protest

Cozi uriaşe la graniţa dintre Croaţia şi Slovenia, din cauza unui protest

30 Sep 2010   •   19:55
Cozi uriaşe la graniţa dintre Croaţia şi Slovenia, din cauza unui protest
Sursa foto: Foto: Intact Images

De câteva zile, la graniţa dintre Croaţia şi Slovenia se formează cozi uriaşe. Întârzierile ajung la 20 şi chiar 30 de ore. Motivul este o acţiune de protest a vameşilor şi poliţiştilor de frontieră sloveni. Guvernul a aştptat astăzi, din nou, sindicatele la negocieri, dar a avertizat că anularea măsurilor de austeritate ar pune în pericol redresarea economiei.

Vameşii şi poliţiştii de frontieră sloveni au declanşat acţiunea luni, când alte zeci de mii de salariaţi bugetari au intrat în grevă. Ei resping decizia guvernului de a suspenda creşterea salariilor până la sfârşitul anului viitor.

Poliţiştii şi vameşii nu au voie să înceteze lucrul, aşa că procedează exact pe dos: controlează minuţios fiecare camion, după toate regulile. Ca urmare, s-au format cozi imense, iar şoferii sunt disperaţi.

Coada de camioane a ajuns la şapte kilometri pe ambele părţi ale graniţei, dar protestatarii nu dau niciun semn că s-ar lăsa înduplecaţi. Dimpotrivă, sunt hotărâţi să creeze şi alte probleme dacă guvernul nu revine asupra măsurilor de austeritate.

Greva salariaţilor bugetari este cea mai amplă din istoria Sloveniei independente.

Antena 3


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close