Antena 3 CNN Economic Auto Noua Mazda3 i-STOP, lansată oficial în Europa (FOTO)

Noua Mazda3 i-STOP, lansată oficial în Europa (FOTO)

Noua Mazda3 i-STOP, lansată oficial în Europa (FOTO)
Sursa foto: Mazda3 i-STOP
30 Iun 2009   •   16:54

Noua Mazda3 i-STOP a fost lansată oficial în Europa. Pentru prima oară în istorie, Mazda introduce în echiparea modelelor de serie o tehnologie nouă, i-STOP, care permite oprirea şi pornirea automată a motorului, în momentul în care automobilul staţionează în trafic. Această tehnologie unică determină o economie de combustibil de până la 14%.

O altă caracteristică inedită a noului model este că motorul reporneşte automat, prin apăsarea pedalei de ambreiaj, în doar 0,35 secunde. Repornirea autovehiculului se realizează foarte silenţios.

Noua Mazda3 păstrează caracteristicile consacrate: design-ul sportiv şi fluid, precum şi interiorul confortabil şi ergonomic.



Mazda3 i-STOP este echipată cu motorizarea de 2l DISI pe benzină şi transmisie manuală, cu şase trepte. Noul model completează oferta deja existentă, compusă din 4 motorizări, două pe benzină, de 1,6l şi 2l (cu transmisie automată) şi două diesel, de 1,6l şi 2,2l.

Consumul noului model de Mazda este de 6,8l, cu 14% mai puţin decât prima generaţie Mazda3 cu aceeaşi motorizare, de 2 l.

Absolut toate motorizările superioare respectă standardele impuse de normele euro V, iar cele de 1,6l sunt compatibile euro IV.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lansare Europa
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close