Antena 3 CNN Economic Auto Piaţa auto din Rusia va deveni cea mai mare din Europa până în 2020

Piaţa auto din Rusia va deveni cea mai mare din Europa până în 2020

Piaţa auto din Rusia va deveni cea mai mare din Europa până în 2020
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Iul 2013   •   16:16
Piaţa auto din Rusia va inversa tendinţa negativă actuală şi va devansa Germania, devenind cea mai mare din Europa şi a cincea din lume până în 2020, potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group, relatează Automotive News Europe, conform Mediafax.
Producători occidentali precum General Motors, Volkswagen, Ford Motor şi Renault au investit masiv în Rusia, anticipând că piaţa va creşte odată cu dezvoltarea clasei de mijloc.
Studiul anticipează că Rusia poate urma Brazilia şi China pentru a se transforma dintr-o piaţă a exportatorilor străini într-una dominată de vehicule fabricate local.
Boston Consulting anticipează că piaţa auto din Rusia va creşte în medie cu 6% pe an până în 2020, când va ajunge la un volum anual al vânzărilor de 4,4 milioane de vehicule, faţă de 2,9 milioane de unităţi în 2012.
Astfel, piaţa auto din Rusia va urca pe locul cinci în lume în funcţie de vânzări, după China, Statele Unite, India şi Brazilia. Anul trecut, Rusia s-a plasat pe poziţia a şaptea, în urma Chinei, SUA, Japoniei, Braziliei, Germaniei şi Indiei. În 2009, Rusia se afla pe locul 10 la nivel mondial.
Boston Consulting avertizează însă că Rusia trebuie să depăşească probleme dificile, între care instabilitatea cererii, o bază slabă de furnizori şi costurile mari de logistică.
Rusia era pe cale să devină cea mai mare piaţă auto europeană înainte ca criza financiară din 2008 să afecteze cererea şi accesul la creditare.
 

×
Subiecte în articol: piata auto Rusia Europa
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close