Antena 3 CNN Economic Auto Service-urile auto independente pregătesc un miting de amploare în Capitală

Service-urile auto independente pregătesc un miting de amploare în Capitală

Service-urile auto independente pregătesc un miting de amploare în Capitală
09 Feb 2010   •   14:30

Conflictul dintre service-urile auto independente şi companiile de asigurări e pe cale să explodeze. În timp ce asiguratorii se plâng de un an 2009 extrem de prost şi nu văd ca soluţie decât creşterea RCA-ului, service-urile protestează şi pregătesc un miting de amploare în Capitală.

Primul lucru pentru care se ceartă asiguratorii cu service-urile este preţul poliţelor RCA.

"Din 2005 până în 2010 RCA a crescut cu peste 445%", susţine Cristian Muntean, preşedintele asociaţiei service-urilor independente.

Cristian Constantinescu, directorul unei companii de asigurări îl contrazice, însă, spunând că a crescut de trei ori, în timp ce daunele au crescut de şapte ori.

Cert e că a crescut, iar şoferii simt asta pe propria piele. Mai grav este ca preţurile nu vor ţine cont nici în viitor că veniturile românilor merg în jos.

Problema e că deşi preţul poliţelor creşte, companiile de asigurare plătesc daunele cu întârziere sau nu le mai plătesc deloc. Multe service-uri aşteaptă de mai bine de jumătate de an să îşi primească banii de la asiguratori.

Dacă problemele nu se rezolvă în scurt timp, asociaţia service-urilor independente are în plan să facă un miting în Capitală.

Antena 3

×
Subiecte în articol: protest asigurare
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close