Antena 3 CNN Economic Auto Temperaturile extreme blochează traficul. Circulaţia rutieră, restricţionată din cauza caniculei

Temperaturile extreme blochează traficul. Circulaţia rutieră, restricţionată din cauza caniculei

Temperaturile extreme blochează traficul. Circulaţia rutieră, restricţionată din cauza caniculei
Sursa foto: Foto: 6speedonline.com
07 Aug 2012   •   07:16

Maşinile de mare tonaj nu mai au voie să circule pe drumurile naţionale între orele 11 şi 20, din cauza tempraturilor extreme anunţate.
 În toate judeţele aflate sub cod portocaliu, şoferii de TIR au fost opriţi de poliţişti şi rugaţi să tragă pe dreapta. Măsura va fi menţinută şi astazi.

Şoferii de TIR care s-au aflat pe drumurile din jumătatea de sud a ţării au fost opriţi de poliţişti şi sfătuiţi să staţioneze în cea mai apropiată parcare, unde să rămână pînă la ora 20.00.

Cei mai mulţi dintre şoferi au fost surprinşi de restricţia impusă de Compania Naţională de Drumuri. Oamenii îşi dau seama că maşinile lor deformează asfaltul la temperaturi ridicate, dar ar fi preferat să li se dea timp să se poată adăposti de caniculă în parcări umbroase.

Poliţiştii vor verifica pe toată perioada în care se aplică restricţii dacă şoferii de TIR respectă măsurile autorităţilor.

Restricţia instituită de Compania de drumuri se aplică în 22 de judeţe, atât timp cât este valabilă avertizarea meteo de cod portocaliu de caniculă.


×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close