Antena 3 CNN Economic Avem cel mai mare număr de pensii de serviciu din MAI, din ultimii trei ani. Câţi bani iau lunar beneficiarii

Avem cel mai mare număr de pensii de serviciu din MAI, din ultimii trei ani. Câţi bani iau lunar beneficiarii

Aproape 71.000 de români primesc pensie de serviciu de la Ministerul de Interne, numărul acestor beneficiari, care au încasat banii în luna iunie, fiind cel mai mare din anul 2017 şi până în prezent.

Avem cel mai mare număr de pensii de serviciu din MAI, din ultimii trei ani. Câţi bani iau lunar beneficiarii
Sursa foto: Politia Romana/Facebook
de Denisa Nedelcu    |    27 Iul 2020   •   09:45

În ce priveşte banii, pensia medie de serviciu din MAI a scăzut la aproape 4.900 de lei brut lunar în primul semestru din 2020 şi este cu circa 106 lei mai mică decât în prima jumătate a anului 2019, scrie economica.net, făcând calcule pe baza datelor primite de la Ministerul Afacerilor Interne.

Numărul celor care au încasat această pensie medie de serviciu în MAI a fost luna trecută de 70.800 de oameni, ceea ce înseamnă un plus de peste 5.000 de beneficiari comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Pensiile de serviciu din Ministerul de Interne au costat peste două miliarde de lei în prima jumătate a acestui an, sumă care este cu circa 3% mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

Aceste pensii de serviciu din MAI se plătesc de la bugetul de stat, iar printre cei care beneficiază de ele se numără militari, poliţişti din minister şi funcţionari publici cu statut special din cadrul Administrației Naţionale a Penitenciarelor.
 

×
Subiecte în articol: pensii pensie de serviciu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close