Antena 3 Economic Avertisment: Aproape 40% dintre cetăţenii României se află în risc de sărăcie

Avertisment: Aproape 40% dintre cetăţenii României se află în risc de sărăcie

de S.T.    |    13 Mar 2015   •   19:44
Avertisment: Aproape 40% dintre cetăţenii României se află în risc de sărăcie
Sursa foto: Foto: allposters.com

Aproximativ 40% dintre cetățenii României sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, a declarat comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, scrie Agerpres.

"Știu că aproximativ 40% din cetățenii din România sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, pe locul doi după Bulgaria. Să știți că media la nivel european este de 25%. În România, sărăcia se concentrează puternic în zonele rurale, din cauza infrastructurii necorespunzătoare și a lipsei șanselor de angajare. Am vorbit cu comisarul Crețu pentru a vedea cum putem să lucrăm împreună pentru a furniza niște beneficii în aceste zone rurale pentru că, altfel, nu vom ajunge la potențialul necesar. Trebuie să ne asigurăm că toți oamenii din zonele rurale pot să vadă că fondurile Uniunii Europene sunt cheltuite pentru a îmbunătăți agricultura la nivel național", a spus Phil Hogan, la masa rotundă 'Reducerea sărăciei și a riscului de excluziune socială în satele României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020' .

Comisarul european pentru Agricultură a primit un pion din lemn de nuc și o plăcintă din partea lui Constantin Crăciun, "țăranul sărac din Vrancea", după cum s-a recomandat acesta.

Crăciun i-a spus comisarului european că România trebuie să își protejeze pădurile, apele și institutele de agricultură.

Citeşte şi:

În România predomină sărăcia extremă. Un copil din trei este sărac

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close