Antena 3 CNN Economic Banci BNR nu vrea majorarea TVA pe motiv că ar împiedica relansarea economică

BNR nu vrea majorarea TVA pe motiv că ar împiedica relansarea economică

BNR nu vrea majorarea TVA pe motiv că ar împiedica relansarea economică
Sursa foto: bnr
05 Mai 2010   •   18:35

BNR se opune majorării TVA, anunţând că oricum colectarea este deficitară şi că o asemenea măsură ar împiedica relansarea economiei şi ar spori preţurile, pe măsură ce FMI nu are încredere în beneficiile unei impozitări progresive pe salarii, spun surse guvernamentale, citate de Mediafax.

"Banca Naţională se opune majorării TVA. Probabil că se gândesc că vor rata ţinta de inflaţie al doilea an consecutiv în perioadă de recesiune. Banca centrală argumentează că o astfel de măsură nu ar ajuta bugetul, pentru că încasarea este oricum deficitară şi s-ar îngreuna relansarea economiei. Cel mai probabil nu va fi o decizie privind TVA, va fi amânată pentru următoarea evaluare", spun sursele.

FMI s-a arătat interesat de a spori cota unică de impozitare la 20% şi de majorare a TVA-ului la 25%. Zvonul a speriat sindicatele şi patronatele, mai ales că, în urmă cu un an, preşedintele Traian Băsescu anunţa că FMI nu va modifica respectivele impuneri, măsura nefăcând altceva decât să sporească evaziunea fiscală.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BNR TVA
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close