Antena 3 CNN Economic Banci Cea mai mare bancă din Elveţia va desfiinţa 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial

Cea mai mare bancă din Elveţia va desfiinţa 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial

Cea mai mare bancă din Elveţia va desfiinţa 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
28 Oct 2012   •   15:43

UBS, cea mai mare bancă din Elveţia, va desfiinţa până la 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dintr-un total de 63.250, mai ales din cauza restrângerii activităţilor de trading, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Bloomberg.
   
Multe dintre concedieri vor avea loc la divizia de trading condusă de Carsten Kengeter, pe parcursul mai multor trimestre, a spus sursa.
   
Anunţul ar putea fi făcut odată cu raportarea rezultatelor trimestriale, la sfârşitul lunii octombrie.
   
Directorul general Sergio Ermotti restructurează banca, având în vedere presiunile exercitate de autorităţile de reglementare asupra UBS şi Credit Suisse pentru creşterea capitalului şi restrângerea operaţiunilor de trading şi investment banking.
   
"Costurile fixe mari şi cererea redusă au făcut dificilă obţinerea profiturilor, activităţile pe aceste segmente trebuie reduse în continuare", a declarat Terry Connelly, fost decan la Ageno School of Business a Golden Gate University din San Francisco şi fost director al Salomon Brothers.
   
Banca avea la sfârşitul primului semestru 63.250 de angajaţi la nivel mondial, astfel că măsurile de restructurare ar putea afecta 16% din forţa de muncă a UBS.

×
Subiecte în articol: banca Elvetia locuri de munca operatiuni
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close