Antena 3 Economic Banci EximBank România, model de business pentru agenții de export din Europa Centrală și de Est

EximBank România, model de business pentru agenții de export din Europa Centrală și de Est

30 Iul 2015   •   15:35
EximBank România, model de business pentru agenții de export din Europa Centrală și de Est

Conceptul de business, care și-a demonstrat viabilitatea instrumentelor financiare și a soluțiilor de finanțare oferite, specificul cadrului legal de funcționare, precum și experiența în administrarea fondurilor statului poziționează EximBank drept un model de replicat pentru dezvoltarea activității agențiilor de export din Europa Centrală și de Est.

În perioada 29-30 iulie 2015, la sediul EximBank, a avut loc un workshop cu participarea unei delegații a agenției de export din Serbia - AOFI (Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije a.d.) - care s-a axat pe procesul de tranziție a EximBank de la statutul de agenție de export, la cel de instituție financiar-bancară specializată.

”Reprezentanții AOFI s-au aflat într-o misiune de documentare care a vizat modul de funcţionare a mecanismelor specifice de susţinere a exporturilor utilizate de EximBank. Un element important pe agenda discuțiilor l-a reprezentat adaptarea cadrului de funcționare a EximBank după aderarea României la Uniunea Europeană, un posibil model de urmat de AOFi în contextul în care Serbia se pregătește să demareze negocierile efective de aderare. Procesul de pregătire și negociere a aderării presupune eforturi consistente și de aceea ne-am exprimat disponibilitatea deplină de a oferi asistenţă AOFI. Este un demers care se înscrie în coordonatele de politică externă ale autorităților, vizând susținerea perspectivei europene a Serbiei, și reprezintă în același timp una dintre preocupările constante ale băncii de a dezvolta relații de cooperare cu instituții similare pentru facilitarea accesului companiilor locale pe piețe din întreaga lume”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Demersurile pentru înființarea Băncii de Export Import a României – EximBank SA, ca agenție pentru susținerea exporturilor au început în 1991, iar EximBank-ul românesc a primit certificatul de naștere la 8 aprilie 1992.

EximBank şi-a lărgit gradual obiectul de activitate iar, în prezent, banca poate sprijini prin instrumentele sale financiare orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.
Astfel, de peste 20 de ani, EximBank se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind prin instrumentele financiare de care dispune proiectele companiilor locale.

Pentru detalii legate produsele oferite: www.eximbank.ro sau [email protected]

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close