Antena 3 CNN Economic Biz News Ajutor de 120 miliarde de euro pentru Grecia. Statul elen, la un pas de a fi exclus de pe pieţele financiare

Ajutor de 120 miliarde de euro pentru Grecia. Statul elen, la un pas de a fi exclus de pe pieţele financiare

Ajutor de 120 miliarde de euro pentru Grecia. Statul elen, la un pas de a fi exclus de pe pieţele financiare
Sursa foto: grecia
28 Apr 2010   •   17:57

Grecia va primi de la instituţiile internaţionale un ajutor de 100-120 de miliarde de euro în următorii trei ani, potrivit unei declaraţii a directorului FMI, Dominique Strauss Kahn, la întâlnriea cu parlamentarii germani, scrie Reuters.

Juergen Trittin, liderul "verzilor" din parlamentul german, a declarat miercuri ca seful FMI le-a spus membrilor legislativului german ca Grecia ar trebui deconectata de pe pietele financiare timp de trei ani.

"Pachetul se va extinde pe o perioadă de trei ani, Grecia ar trebui să fie scoasă de facto de pe pieţele financiare în această perioada", a spus parlamentarul german Juergen Trittin.

Thomas Oppermann, un parlamentar socialist, spune că Strauss-Kahn a estimat ajutorul la aproape 120 de miliarde de euro pe urmatorii trei ani. Planul prevede ca statele membre din zona euro vor fi creditori subordonati, mai spune Oppermann.

În aprilie, UE si FMI ofereau Greciei un pachet de salvare de 45 de miliarde de euro. O treime din sumă urma să fie finanţată de FMI.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ajutor FMI
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close