Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: România va începe să-şi plătească datoriile în 2014. Atunci va avea excedent bugetar

Băsescu: România va începe să-şi plătească datoriile în 2014. Atunci va avea excedent bugetar

Băsescu: România va începe să-şi plătească datoriile în 2014. Atunci va avea excedent bugetar
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Noi 2011   •   22:29

România va începe să plătească din datorii în primul an în care va avea excedent la buget, adică din 2014, a declarat, luni, Traian Băsescu, la postul naţional de televiziune.

Întrebat din ce anume se vor plăti datoriile, şeful statului a răspuns că în trimestrul III creşterea PIB va fi de peste 4%.

Prezentatoarea a repetat întrebarea, iar Băsescu i-a răspuns că România va plăti datoriile din „creşteri în construcţii“.

În acest moment, Băsescu a fost întrerupt de acelaşi moderator: „Dar pentru anul viitor este o creştere mult mai mică decât cea de care vorbiţi dumneavoastră“.

„Nu, doamnă. Pentru anul acesta, creşterea prognozată pentru România este 1,1% pentru tot anul. Am avut 1,7% în primul semestru, am avut 1,4% în al doilea, avem 4,4% în al treilea şi să sperăm că vom avea 2,5% în al patrulea. Asta ne-ar permite să închidem anul cu o creştere economică de peste 2%“, a replicat preşedintele României, precizând că este vorba de cifre reale, nu teoretice, în condiţiile în care România a avut un consum scăzut, „grefat de tăierile de salarii, de creşterea de TVA“.

Şeful statului a precizat că se înregistrează creşteri în construcţii - 7,2%, agricultură - 25%, industrie - 5,5% - şi turism - 17%, menţionând că acestea sunt ramuri ce îl impresionează.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close