Antena 3 CNN Economic Biz News Bulgaria fixează TVA unic de 9% pentru turism

Bulgaria fixează TVA unic de 9% pentru turism

Bulgaria fixează TVA unic de 9% pentru turism
Sursa foto: Foto: sofiaecho.com
27 Sep 2010   •   18:44

Guvernul bulgar a anunţat fixarea unei TVA de 9% pentru sectorul turismului, în loc de 14% cât era anunţat iniţial în aprilie pentru următorul sezon, informeză site-ul novinite.com.

Decizia vine ca un răspuns la cererea Uniunii Europene de a armoniza taxa pe valoarea adăugată pentru turiştii ce vin să viziteze Bulgaria, care era până acum de 7% pentru grupuri şi 20% pentru cei individuali.

Fixarea acestei TVA unice a stârnit intrigi în rândul hotelierilor şi agenţiilor de turism, care au caracaterizat ca "ridicolă" decizia guvernanţilor, întrucât toate contractele cu agenţiile externe pentru turiştii din 2010 au fost deja semnate, cu o valoare a TVA egală cu cea fixată iniţial.

Turismul este, dacă nu cea mai importantă, printre cele mai productive ramuri de profit ale Bulgariei, aducând anual venituri echivalente cu 10% din produsul intern brut al ţării. Autorităţile speră astfel că această mişcarea va reuşi să aducă o creştere economică, dar şi să calmeze spiritele la Bruxelles, care au atenţionat Bulgaria că segmentarea turismului pe criteriul numărului de turişti nu este acceptată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bulgaria turism TVA
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close