Antena 3 CNN Economic Biz News Burse S&P şi Nasdaq merg în jos, deoarece planul ?imobiliar? al lui Obama nu îndepărtează temerile

S&P şi Nasdaq merg în jos, deoarece planul ?imobiliar? al lui Obama nu îndepărtează temerile

S&P şi Nasdaq merg în jos, deoarece planul ?imobiliar? al lui Obama nu îndepărtează temerile
Sursa foto: investitor bursa
19 Feb 2009   •   05:12

Acţiunile au căzut, în general, miercuri după o zi proastă pe Wall Street, pe măsură ce investitorii au căutat active mai sigure de teamă că actuala criză ia o întorsătură spre şi mai rău.
În ultimele zile au crescut şi temerile că scăderea a devenit şi mai acută, în special în state emergente din Europa de Est şi că problemele de aici vor infecta instituţiile financiare deja slăbite.
S&P 500 şi Nasdaq au închis în minus miercuri, deoarece planul de 275 miliarde de dolari al lui Obama de a ajuta piaţa imobiliară nu a eliminat girjile despre economie.
Investitorii au căutat investiţii sigure precum sunt privite cele în tehnologie.
Pe de altă parte, Dow a cunoscut o creştere, în special datorită unor acţiuni precum magazinele Wal-Mart (WMT.N), ce a împiedicat indicele să cadă sub minimul de pe 20 noiembrie.
În plus, elibererea pe ianuarie a permiselor de construcţie, ce au atins minimul istoric au umbrit iniţiativa lui Obama.
Indicele Dow Jones a luat 3,03 puncte, sau 0,04 procente, la 7.555,63. Indicele Standard & Poor's 500 a pierdut 0,75 puncte, sau 0,10 procente, la 788,42 puncte. Indicele Nasdaq a căzut 2,69 puncte, sau 0,18 procente, la 1.467,97. De la începutul anului, S&P 500 este mai jos cu 13 procente. Căderea abruptă de marţi a apropriat indicii de minim dar a permis unele tranzacţii bune miercuri.
Caterpillar Inc (CAT.N) , cel mai mare producător mondial de echipament de construcţii a fost cel mai neperformant activ al Dow, cu minus 1,9 procente, la 28,44 dolari
Acţiunile Deere & Co (DE.N) au căzut 3,8 procente, la 32,23 dolari, după ce fabricantul de echipament agricol a postat un profit trimestrial ce nu s-a apropriat de previziuni şi a redus estimările.
Datele referitoare la sectorul imobiliar au dus în jos acţiunile constructorilor de case, indicele Dow Jones pe acest sector pierzând 5 procente. Constructorul de case de lux Toll Brothers (TOL.N) a căzut 4,1 procente, la 17,16dolari, iar D.R. Horton a pierdut 5,4 procente la 8,44 dolari.
Pe de altă parte, magazinele Wal-Mart au cunoscut a doua zi de creştere după ce bilanţul a arătat câştiguri mai bune de cât se aştepta, iar acţiunile au ajuns la 50 de dolari, în urcare cu 3,7%.
Pierderile de pe Nasdaq au fost amortizate de acţiunile marilor companii tehnolgice, Google (GOOG.O) crescând 3,1 procente, la 353,11 dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close