Antena 3 CNN Economic Biz News Creşterea TVA şi scumpirea ţigărilor, printre măsurile luate de Grecia pentru a ieşi din criză

Creşterea TVA şi scumpirea ţigărilor, printre măsurile luate de Grecia pentru a ieşi din criză

Creşterea TVA şi scumpirea ţigărilor, printre măsurile luate de Grecia pentru a ieşi din criză
Sursa foto: grecia
03 Mar 2010   •   13:36

Premierul grec, George Papandreou, a anunţat miercuri masuri suplimentare de austeritate care ar trebui sa permita economisirea a 4,8 miliarde de euro, pentru reducerea deficitului bugetar urias, conform Bloomberg.

Măsurile au în vedere reducerea cheltuielilor publice şi sporirea impozitelor, spune ministrul adjunct al Protecţiei Cetăţeanului, Spyros Vougias.

Prin urmare, guvernul vrea să micşoreze cu 30% salariile suplimentare primite de angajaţii din sectorul public în timpul vacanţelor.

Planul de economisire are în vedere şi majorarea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA), de la 19% la 21%, şi a taxelor aferente alcoolului şi tutunului.

Măsurile anunţate miercuri vor majora cu două puncte procentuale Produsul Intern Brut (PIB), fiind echivalente cu jumătate de reducerea deficitului bugetar promisă pentru 2010 mai marilor din Europa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: TVA tigari
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close