Antena 3 Economic Biz News FMI a majorat ţinta de inflaţie pentru România, de la 3,5% la 7,9%, după creşterea TVA

FMI a majorat ţinta de inflaţie pentru România, de la 3,5% la 7,9%, după creşterea TVA

04 Iul 2010   •   12:25
FMI a majorat ţinta de inflaţie pentru România, de la 3,5% la 7,9%, după creşterea TVA

Consiliul Director al FMI a aprobat revizuirea ţintei de inflaţie pentru 2010 stabilită în acordul stand-by încheiat cu România, de la 3,5% la 7,9%, după creşterea TVA de la 24%, a declarat şeful misiunii de evaluare a instituţiei financiare internaţionale, Jeffrey Franks, citat de Mediafax.

"În Consiliul de vineri am aprobat deja o revizuire a ţintei noastre de inflaţie pentru acest an, ca urmare a creşterii TVA. Am majorat ţinta cu 4-4,5 puncte procentuale, astfel că centrul bandei de fluctuaţie va fi de 7,9%", a spus Franks.

El a menţionat că FMI se aşteaptă ca impactul creşterii TVA să aibă un singur efect asupra preţurilor, care va dispărea gradual în cursul anului viitor, astfel că nu vor exista presiuni inflaţioniste persistente.

Banca centrală a menţinut, miercuri, dobânda de politică monetară la 6,25%, după ce Guvernul a anunţat majorarea TVA de la 19% la 24%, şi a arătat că va acţiona pentru limitarea efectelor de runda a doua ale acestei măsuri şi continuarea ancorării anticipaţiilor inflaţioniste la niveluri scăzute.

Ţinta de inflaţie a BNR pentru acest an este de 3,5% plus/minus un punct procentual.

Foto: INTACT Images

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close