Antena 3 CNN Economic Biz News FMI a virat în conturile BNR a treia şi a patra tranşă din împrumut: 2,3 miliarde de euro

FMI a virat în conturile BNR a treia şi a patra tranşă din împrumut: 2,3 miliarde de euro

FMI a virat în conturile BNR a treia şi a patra tranşă din împrumut: 2,3 miliarde de euro
Sursa foto: fmi
22 Feb 2010   •   13:26

Cele 2,3 miliarde de euro de la FMI au ajuns în ţară. Banii reprezintă tranşele de treia şi a patra din împrumutul acordat ţării noastre. Jumătate din această sumă, adică 1,15 miliarde de euro, vor merge la bugetul de stat, pentru echilibrarea deficitului bugetar. Cealaltă jumătate va intra în contul BNR şi va fi utilizată pentru consolidarea rezervei valutare. Tranşa a treia, în valoare de 1,5 miliarde de euro, ar fi trebuit livrată încă din decembrie anul trecut, dar a fost amânată din cauza crizei politice generată de alegerile prezidenţiale.

În ianuarie, experţii FMI au venit în România pentru evaluări. Ei au anunţat la acea dată că următoarea tranşă din împrumutul contractat de România de la FMI şi Comisia Europeană va ajunge în ţara noastră în luna martie.

Delegaţia Comisiei Europene a considerat că doua şi a treia evaluare a acordului cu România sunt pozitive, iar următoarea tranşă, de un miliard de euro, va fi eliberată în luna martie, a spus atunci reprezentantul CE, Fabienne Ilzkovitz.

De asemenea şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) a precizat în ianuarie că va recomanda board-ului de la Washington să elibereze, la mijlocul lunii februarie, următoarele două tranşe pentru România, potrivit şeful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI bani imprumut
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close