Antena 3 CNN Economic Biz News FMI: Grecia ar putea fi nevoită să reducă salariul minim şi să taie unele bonusurile

FMI: Grecia ar putea fi nevoită să reducă salariul minim şi să taie unele bonusurile

FMI: Grecia ar putea fi nevoită să reducă salariul minim şi să taie unele bonusurile
Sursa foto: Foto: thisislondon.co.uk
de M.Z.    |    01 Feb 2012   •   10:29

Grecia ar putea fi nevoită să reducă salariul minim şi să taie bonusurile acordate în mediul privat de sărbători, având în vedere că acest stat trebuie să încetinească ritmul de reducere a deficitului bugetar şi să accelereze implementarea reformelor structurale, a declarat şeful misiunii FMI în Grecia, Poul Thomsen.

Cel de-al doilea acord de finanţare externă a Greciei, negociat de instituţiile financiare internaţionale, guvernul de la Atena şi creditorii privaţi ai statului elen, trebuie să se concentreze pe reforme rapide pentru a creşte competitivitatea economică, mai scrie Reuters.

"Va trebui să încetinim puţin în privinţa ajustărilor fiscale şi să ne mişcăm mai repede, mult mai repede, în implementarea reformelor", a spus oficialul FMI.

Thomsen a mai precizat că statul elen, Comisia Europeană şi FMI vor finaliza în câteva zile negocierile privind noul acord.

Totodată, el a arătat că, înainte de semnarea noului acord, FMI vrea asigurări de la principalele partide politice din Grecia că vor respecta elementele de bază din program indiferent de rezultatul alegerilor din acest an.

Oficialul a reiterat poziţia Fondului că ar putea fi necesar ca creditorii Greciei din sectorul public să participe la restructurarea datoriei de stat alături de cei din sectorul privat. Oficialul consideră că băncile greceşti nu ar trebui naţionalizate în cadrul măsurilor de recapitalizare.

×
Subiecte în articol: FMI Grecia bonusuri acord cu FMI
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close