Antena 3 CNN Economic Biz News Geoană: Anticipez că la finalul lui 2010 taxele vor creşte şi mai mult

Geoană: Anticipez că la finalul lui 2010 taxele vor creşte şi mai mult

Geoană: Anticipez că la finalul lui 2010 taxele vor creşte şi mai mult
11 Iul 2010   •   16:30

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, că, în opinia sa, dată fiind contacţia economică estimată de specialişti, de -2 sau -3%, la finele lui 2010 vor trebui luate măsuri şi mai dure pentru creşterea veniturilor la buget, el anticipând că taxele vor creşte şi mai mult, informează Mediafax.

"Această formulă de creştere a taxelor nu se va opri aici. Din punct de vedere al cifrelor şi al contracţiei economice, care va fi mult mai mare decât cea prognozată azi - specialiştii economici spun că vom avea o scădere economică în 2010 de -2, -3 % faţă de -0,5%, cât e azi calculată - ceea  ce înseamnă că, spre finalul anului, vor trebui să ia măsuri şi mai dure de a creşte veniturile la buget pentru a acoperi deficitul", a spus Geoană.

El a arătat că acest lucru însemnă, în primul rând, că nu va exista nicio măsură de austeritate care a fost adoptată şi care să fie retrasă la 31 decembrie 2010 sau la 1 ianuarie 2011.

"Deci oamenii vor rămâne cu salariile diminuate. Taxele vor rămâne mari şi anticipez că vor creşte taxe suplimentare pentru a putea să îşi acopere acest deficit", a spus Geoană.

El a mai arătat că ideea privind eventuala reducere a TVA prin impozitarea pensiilor este o "aberaţie economică" şi o măsură antisocială care nu va conduce la nimic.

Foto: INTACT Images

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close