Antena 3 Economic Biz News Germania pregăteşte un plan de susţinere a băncilor în cazul intrării Greciei în încetare de plăţi

Germania pregăteşte un plan de susţinere a băncilor în cazul intrării Greciei în încetare de plăţi

de Antena3.ro    |    09 Sep 2011   •   23:45
Germania pregăteşte un plan de susţinere a băncilor în cazul intrării Greciei în încetare de plăţi

Guvernul cancelarului german Angela Merkel pregăteşte un plan de susţinere a băncilor, în eventualitatea că Grecia nu reuşeşte să respecte termenii ajutorului financiar şi intră în încetare de plăţi (default), au declarat trei oficiali din coaliţia aflată la putere, citaţi de Bloomberg.
   
Planul de urgenţă include măsuri de susţinere a băncilor şi asigurătorilor care pot înregistra pierderi de 50% legate de deţinerile de obligaţiuni elene, dacă următoarea tranşă din ajutorul internaţional pentru Grecia va fi blocată, au spus sursele.
   
Un succesor al unui fond creat de guvern în 2008 pentru salvarea băncilor ar putea fi folosit pentru recapitalizarea băncilor, a spus una dintre surse.
   
Existenţa "unui plan B" scoate în evidenţă îngrijorarea din Germania că eşecul Greciei de a respecta ţintele de austeritate bugetară pune în pericol eforturile europene de a rezolva criza datoriilor în zona euro.
   
Parlamentarii germani şi-au ascuţit criticile la adresa Greciei în această săptămână, ameninţând că vor bloca ajutorul dacă statul elen nu respectă programul de austeritate, după ce misiunea FMI/CE/BCE şi-a suspendat vizita la Atena.
   
"Grecia este pe muchie de cuţit. Dacă guvernul nu poate respecta termenii programului de ajutor, depinde de Grecia să se finanţeze fără sprijinul zonei euro", a declarat ministrul de Finanţe Wolfgang Schaeuble.
   
Guvernul german aşteaptă rezultatul raportului privind progresele Greciei şi va decide apoi cum va acţiona, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.
   
Miniştrii de Finanţe din ţările G7 s-au reunit vineri seară la Marsilia, Franţa, pentru a discuta despre situaţia economiei mondiale, în centrul atenţiei urmând să fie criza datoriilor din zona euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close