Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia a majorat, din nou, TVA la 23%

Grecia a majorat, din nou, TVA la 23%

Grecia a majorat, din nou, TVA la 23%
02 Iul 2010   •   13:52

Nu numai în România s-a dat startul la scumpiri. În Grecia, TVA-ul a crescut de joi cu alte două procente. Confruntaţi cu spectrul sărăciei, oamenii se orientează spre alte ţări. Acolo, speră ei, vor reuşi să câştige suficient cât să îşi asigure un trai decent.

Grecia e din nou în fierbere. De joi, TVA a crescut la 23% spre disperarea oamenilor care se tem că nu vor mai avea ce să pună pe masă.

?Bineînţeles că acestă măsură ne va afecta. De fiecare dată când creşte TVA, cresc şi preţurile. Ceea ce înseamnă că nimeni nu va mai face cumpărături?, spune un cetăţean.

?Dacă pensia mea este de 600 de euro, acum va părea că este de 400. Dumnezeu să ne ajute?, declară pensionar.

Cu sabia sărăciei deasupra capului, oamenii caută soluţii. Dacă pensionarii nu pot decât să strângă cureaua, cei mai tineri îşi pun speranţele într-un loc de muncă în afara graniţelor.

Există un interes crescut pentru locurile de muncă din străinătate. De asemenea, cei care sunt plecaţi la studii în alte ţări, nu mai vor să se întoarcă.

Cu sau fără studii superioare, pentru tineri, singura rază de speranţă se întrevede de peste hotare.

Grecia a fost la un pas de faliment. Doar împrumutul de 110 miliarde de euro venit din partea Uniunii Europene şi a Fondului Monetar Internaţional a salvat ţara. În schimbul acestui ajutor, Atena a trebuit să reducă la un sfert deficitul bugetar.

 

 

Observator

 

×
Subiecte în articol: TVA
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close