Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernanţii caută soluţii pentru ca TVA să revină la 19%

Guvernanţii caută soluţii pentru ca TVA să revină la 19%

Guvernanţii caută soluţii pentru ca TVA să revină la 19%
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Iul 2010   •   08:48

Guvernanţii încă nu sunt lămuriţi ce vor face cu TVA-ul. Mai multe întâlniri de lucru sunt programate în aceste zile, prin care miniştrii spun că vor să găsească măsuri care să ajute economia.

Dorinţa preşedintelui ca, din 2011, TVA să revină la valoarea de 19 % a pus pe jar partidul de la putere. Democrat-liberalii caută soluţii să-i facă pe plac lui Traian Băsescu. Soluţia propusă de preşedinte, impozitarea pensiilor, nu e prea populară printre liderii din Modrogan, scrie Gândul, în primul rând pentru că ar atrage costuri electorale mari şi pentru că mulţi se tem că măsura nu ar trece de Curtea Constituţională.

Jurnaliştii de la Gândul mai scriu că singurul care susţine poziţia preşedintelui este Cristian Boureanu, care ar fi cerut ca impozitarea pensiilor să se facă de la 1 septembrie şi să se renunţe la creşterea impozitului şi introducerea CAS pe drepturile de autor, pe motiv că nu aduc venituri importante la buget. Surse din interiorul partidului spun că premierul a declarat că măsurile ce vizează fiscalitatea vor fi analizate odată cu discuţiile legate de bugetul pentru anul 2011, adică nu mai devreme de sfârşitul anului.

Pe de altă parte, analiştii economici spun că nu cred că TVA va scădea prea curând şi că oricum preţurile nu vor mai reveni la nivelul dinainte de 1 iulie 2010.

 

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: TVA guvern
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close