Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernanţii vor să impoziteze şi bonurile de masă, tichetele cadou sau bonurile de benzină

Guvernanţii vor să impoziteze şi bonurile de masă, tichetele cadou sau bonurile de benzină

Guvernanţii vor să impoziteze şi bonurile de masă, tichetele cadou sau bonurile de benzină
24 Mar 2010   •   21:00

Un proiect al Ministerului de Finanţe prevede impozitarea bonurilor de masă, a tichetelor cadou şi a bonurilor de benzină. Întrebat de jurnalişti despre impozitarea bonurilor de masă, premierul Emil Boc a spus că nu ştie nimic despre o astfel de iniţiativă. N-ar fi, însă, pentru prima dată când premierul şi miniştrii vorbesc limbi diferite în legătură cu banii contribuabililor.

Modificarea Codul Fiscal ar fi primul pas în demersul ministrului de Finanţe de a impozita bonurile de masă, tichetele cadou şi cele pentru carburanţi. Deşi Sebastian Vlădescu face parte din Guvernul Boc, premierul nu este la curent cu iniţiativa colegului său.

"Până acum, nu a fost o discuţie în Guvern şi nu ştiu dacă la Ministerul Finanţelor a fost abordată această temă. Eu nu am fost informat, ştiu că se lucrează la un proiect de modificare a Codului Fiscal", a declarat, miercuri seară, premierul Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Intenţia guvernanţilor de a introduce noi impozite nu face decât să-i nemulţumească şi mai mult pe sindicalişti.

În prezent, bonurile valorice se acordă gratuit persoanelor fizice, fără a fi impozitate.



Antena 3


×
Subiecte în articol: bonuri de masa impozit
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close