Antena 3 CNN Economic Biz News Impozitul pe avere nu e realizabil. Becali: Nu poţi impozita patrimoniul personal şi pe cel comercial în acelaşi timp

Impozitul pe avere nu e realizabil. Becali: Nu poţi impozita patrimoniul personal şi pe cel comercial în acelaşi timp

Impozitul pe avere nu e realizabil. Becali: Nu poţi impozita patrimoniul personal şi pe cel comercial în acelaşi timp
Sursa foto: becali
24 Ian 2010   •   23:00

E sau nu corect să îi impozităm pe cei bogaţi? La această întrebare au încercat să răspundă invitaţii la Sinteza Zilei, de duminică seară, Elan Schwartzenberg şi Gigi Becali. Finanţatorul Stelei nu crede că impozitul pe averile bogaţilor este o măsură realizabilă pentru că politicile economice se vor bate cap în cap. Potrivit lui Becali, ?când vii şi faci o lege a impozitării averilor nu mai poţi să spui că iei impozit pe patrimoniul personal în condiţiile după aia vinzi terenul din patrimoniul comercial?.

Elan Schwartzenberg manifestă un respect deosebit pentru conducătorii ANAF şi Gărzii Financiare, conduse de ?doi tineri până în 40 de ani?.

?Cunosc toate şmecheriile şi nu te mai poţi duce la ei cu plicul. Sunt băieţi de cariera. Au dus în tribunal 1.3 miliarde de euro pentru 7.000 de plângeri penale?, spune afaceristul.

Pentru a oferi un răspuns finanţatorului Stelei, Elan a declarat că ?statul român s-a referit la momentul în care un privat are mai multe proprietăţi şi începe să le vândă. Dacă faci mai mult de două-trei tranzacţii pe an înseamnă că eşti negustor şi te ascunzi în nume propriu dacă nu vrei să plăteşti TVA?.

Mugurel Surupăcenu, deputatul PSD care a propus legea, spune că legea a fost gândită pentru a ajuta oamenii cu venituri mici care trebuie sprijiniţi să treacă prin această perioadă grea. Un alt pricipiu după care a fost gândită această lege este cel al transparenţei averior pentru un control mai bun. În urma acestei legi, deputatul PSD spune că la buget vor intra în prima parte minim o sută de milioane de euro.

?Dacă se propune să se coreleze această valoare cu valoarea de piaţă, baza de impozitare va creşte şi suma colectată va fi de două sau de trei ori mai mare?, a declarat Surupăceanu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Becali Sinteza Zilei
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close