Antena 3 CNN Economic Biz News Investitorii străini pun pariu că Guvernul României va respecta programul cu FMI, în ciuda alegerilor

Investitorii străini pun pariu că Guvernul României va respecta programul cu FMI, în ciuda alegerilor

Investitorii străini pun pariu că Guvernul României va respecta programul cu FMI, în ciuda alegerilor
Sursa foto: Foto: gfi.com
15 Mar 2012   •   13:24

O anali Bloomberg arată că investitorii străini pariază că România va urma programul convenit cu FMI, în pofida alegerilor.

România, una dintre cele mai sărace ţări din UE, a împrumutat sume record în primele două luni ale acestui an şi a depăşit programul de finanţare pentru primul trimestru, profitând de beneficiile obţinute pe pieţe datorită politicii economice coordonate de FMI, scrie Bloomberg.

Pe de altă parte, Ungaria şi Ucraina încearcă din greu să acceseze noi credite de la instituţia din Washington, mai notează agenţia de presă.

"Investitorii pariază că noul guvern al României va continua să urmeze programul de bailout până la alegerile din această toamnă, după ce fostul premier Emil Boc a fost gonit din funcţie de cele mai violente proteste din ultimii zece ani", scrie Bloomberg.

România a încheiat cu FMI şi Comisia Europeană, în 2009, un acord de finanţare externă pe doi ani, de 20 miliarde euro. Înţelegerea a fost prelungită în 2011 cu un acord de precauţie de 5 miliarde euro pentru a da investitorilor asigurări că nu vor exista derapaje fiscale înaintea alegerilor din 2012.

Pentru acest an, România s-a angajat să taie deficitul bugetar la 1,9% din PIB, de la 4,35% din PIB în 2011.

×
Subiecte în articol: guvern FMI acord cu FMI investitori Bloomberg
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close