Antena 3 CNN Economic Biz News Jaf cu banii de la pensii private

Jaf cu banii de la pensii private

Jaf cu banii de la pensii private
Sursa foto: Foto: woodlandsarizona.com
de M.Z.    |    29 Oct 2013   •   23:12
Şefii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private au uitat de criză. Deşi, anul trecut, instituţia a ieşit pe minus cu peste un milion de euro, cei 80 de angajaţi şi şefii lor şi-au împărţit ilegal premii, prime de vacanţă şi de căsătorie. 
 
Anul 2012 a fost unul dificil pentru Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), organism inclus din acest an în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Dovada este că instituţia a înregistrat un deficit de peste un milion de euro, dar asta nu i-a împiedicat pe şefii Comisiei să arunce cu banii în stânga şi-n dreapta.

CSSPP a împărţit cu dărnicie salariaţilor premii, prime de vacanţă şi chiar de căsătorie. Cheltuielile s-au făcut ilegal, susţine un raport al Curţii de Conturi. Astfel, conducerea Comisiei a ignorat prevederile legale privind măsurile de reducere a unor categorii de cheltuieli publice.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de Dan Radu Ruşanu, care primeşte un salariu de 14.000 de euro pe lună. Prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu câştigă 95% din salariul preşedintelui, adică 13.300 de euro, iar cei trei vicepreşedinţi, 90% - 12.600 de euro. Cei 12 membri neexecutivi, printre care şi Marian Sârbu, primesc fiecare câte 3.600 de euro.

Informaţiile au fost prezentate marţi, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.







 

×
Subiecte în articol: pensii private Subiectiv
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close