Antena 3 Economic Biz News Lăzăroiu, după întâlnirea cu FMI: Reducerea CAS e luată în discuţie, dar nu ştim când se va face

Lăzăroiu, după întâlnirea cu FMI: Reducerea CAS e luată în discuţie, dar nu ştim când se va face

27 Iul 2011   •   12:13
Lăzăroiu, după întâlnirea cu FMI: Reducerea CAS e luată în discuţie, dar nu ştim când se va face
Sursa foto: Foto: Mediafax

Subiectul reducerii contribuţiilor la asigurările sociale este în atenţia Guvernului, deşi el nu a fost discutat cu oficialii din delegaţie, a declarat miercuri ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, după întâlnirea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, informează Mediafax.

Sebastian Lăzăroiu a precizat că reducerea CAS nu a fost pe agenda discuţiilor cu reprezentanţii FMI, dar Guvernul ia în calcul această posibilitate.
   
"Eu am mai spus asta, o să rămânem prudenţi. E un lucru care e luat în calcul, e luat în discuţie, dar când se va face nu ştim încă", a mai spus ministrul Muncii.
   
În 22 iunie, Sebastian Lăzăroiu declara că problema reducerii contribuţiilor la asigurările sociale ar trebui tratată cu prudenţă în acest an.
   
"Trebuie să ne menţinem prudenţi şi anul acesta. (...) Eu sunt optimist pentru că a crescut numărul de contracte, dar trebuie să vedem şi încasări la buget. (...) În opinia mea, contextul nu este favorabil anul acesta", spune Sebastian Lăzăroiu la dezbaterea publică "Piaţa muncii în România: competiţie, eficienţă şi legalitate".
   
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu declara în 29 mai că Guvernul lucrează la măsura reducerii CAS, care este prevăzută în acordul cu FMI, el arătând că probabil această problemă va fi discutată la proxima vizită a misiunii FMI în România.
   
Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, spune în pe 9 mai că FMI şi Guvernul au convenit că trebuie analizate mai multe date fiscale înainte de o decizie privind scăderea contribuţiilor sociale.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close