Antena 3 CNN Economic Biz News Prognoza de creştere economică a României scade la 1,2%. Ţările în dezvoltare să fie pregătite pentru „vremuri mai grele“

Prognoza de creştere economică a României scade la 1,2%. Ţările în dezvoltare să fie pregătite pentru „vremuri mai grele“

Prognoza de creştere economică a României scade la 1,2%. Ţările în dezvoltare să fie pregătite pentru „vremuri mai grele“
Sursa foto: Foto: flickr.com
12 Iun 2012   •   21:43

Banca Mondială (BM) a înrăutăţit prognoza de creştere economică a României pentru acest an de la 1,5%, nivel estimat anterior, la 1,2%, informează Mediafax. În plus, a avertizat că ţările în dezvoltare trebuie să se pregătească pentru o perioadă lungă de volatilitate la nivel global şi "vremuri mai grele".
   
Pentru anul următor, Banca Mondială a redus uşor estimarea de creştere economică a României, de la 3%, cât anticipa în ianuarie, la 2,8%. Instituţia internaţională se aşteaptă la o accelerare a activităţii economice în 2014, cu un avans de 3,4%.
   
Ultimele prognoze de la FMI şi Comisia Europeană privind creşterea economică a României în acest an sunt uşor mai ridicate decât proiecţia Băncii Mondiale. Astfel, FMI se aşteaptă la un avans al PIB de 1,5%, iar Comisia Europeană de 1,4%.
   
"Ţările în dezvoltare ar trebui să se pregătească pentru o perioadă lungă de volatilitate la nivelul economiei globale, prin acordarea unei atenţii sporite startegiilor de dezvoltare pe termen mediu, în timp ce se pregătesc pentru vremuri mai grele. O reinflamare a tensiunilor în statele dezvoltate din Europa a erodat încrederea obţinută în primele patru luni ale anului, perioadă în care s-a înregistrat o revenire a activităţii economice şi o reducere a aversiunii investitorilor faţă de risc", potrivit raportului Perspective economice globale al Băncii Mondiale.
   
În regiunea Europa şi Asia Centrală, din care face parte România, creşterea economică va încetini de la 5,6% anul trecut la 3,3%, se menţionează în raport. Regiunea include 21 de state cu economii în dezvoltare.
   

   

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close