Antena 3 CNN Economic Biz News Prognoza de creştere economică pentru România a fost redusă

Prognoza de creştere economică pentru România a fost redusă

Prognoza de creştere economică pentru România a fost redusă
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Aug 2012   •   09:47

Guvernul şi-a redus prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, potrivit proiectului de rectificare bugetară citat de Mediafax.

Legea bugetului de stat pe 2012 aprobată la finele anului trecut prevedea o ţintă de creştere economică de 1,8-2,3% din PIB. Tinţa a fost redusă ulterior la 1,5% din PIB, în urma discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Proiectul primei rectificări bugetare din acest an, programată pentru ultima parte a lunii august, arată că Executivul şi-a redus din nou estimarea de creştere economică, la 1,2% din PIB.

Unul dintre principalele elemente care stau la baza rectificării bugetare pe anul 2012 este evoluţia activităţii economice din primele cinci luni ale anului.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, experţii FMI vor accepta o creştere economică mai mare de 1% pentru acest an, în ciuda producţiei agricole slabe şi a încetinirii economice din zona euro.

PIB-ul nominal estimat va scădea uşor faţă de actuala prognoză, de la 607,5 la 607,3 miliarde lei, pe un deflator în creştere de la 3,3 la 4%.


 


 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close