Antena 3 CNN Economic Biz News Proiect pentru legea falimentului personal. Datornicii la bănci ar putea scăpa de executarea silită

Proiect pentru legea falimentului personal. Datornicii la bănci ar putea scăpa de executarea silită

Proiect pentru legea falimentului personal. Datornicii la bănci ar putea scăpa de executarea silită
Sursa foto: Fara bani
27 Sep 2009   •   18:33

Românii ar putea scăpa, timp de cinci luni de executare silită, în cazul în care nu mai pot să îşi plătească ratele la bănci. Asta, dacă legea falimentului personal ar putea fi aplicată şi în România. Un proiect de lege elaborat de avocatul Gheorghe Piperea se află în dezbaterea comisiilor de specialitate din Parlament.

Proiectul de lege prevede că o persoană cu datorii mari, care nu-şi mai poate achita ratele la bănci poate să intre sub protecţia tribunalului. În acest caz, persoana respectiv va prezenta instanţei şi un plan de reeşalonare a datoriei pe o perioadă mai lungă de timp. Un avantaj este faptul că, în acest interval, datoria nu atrage penalizări, iar persoana nu poate fi executată silit, potrivit proiectului.

Bancherii se opun însă introducerii unei asemenea legi, pe motiv că nu este oportună în actualul context economic.

Gheorghe Piperea susţine că persoanele care au restanţe la bănci au posibilitatea, prin această lege, să beneficieze de o nouă şansă, prin ştergerea datoriilor.

Iniţiatorul legii mai afirmă că legea are soluţii şi pentru cei care îşi declară fraudulos falimentul. În această situaţie, persoana respectivă va mai putea avea acces la credite sau la carduri şi nici nu va mai putea beneficia de eşalonări la credite.

Antena 3

×
Subiecte în articol: executare silita
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close