Antena 3 CNN Economic Biz News Proiectul de buget pe 2011: Vor fi reduse drastic bugetele locale şi valoarea creditelor contractate de întreprinzători

Proiectul de buget pe 2011: Vor fi reduse drastic bugetele locale şi valoarea creditelor contractate de întreprinzători

Proiectul de buget pe 2011: Vor fi reduse drastic bugetele locale şi valoarea creditelor contractate de întreprinzători
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Oct 2010   •   11:57

În 2011 vom simţi criza mai mult ca niciodată! Va fi încă un an de sacrificiu în care Guvernul va tăia drastic din bugetele locale, din salariile pentru profesori şi investiţiile pentru infrastructură. Informaţia apare în proiectul de buget pentru 2011. Totuşi, premierul promite că anul viitor salariile vor creşte.

Guvernul intenţionează să micşoreze cu o treime bugetele locale, din sumele defalcate din TVA. În consecinţă, bugetul pentru salariile profesorilor din învăţământul preuniversitar va fi cu aproape trei miliarde de lei mai mic. Nici ajutoare pentru încălzire nu va mai primi toată lumea. Premierul Emil Boc are însă o altă percepţie asupra evoluţiei economice de anul viitor.

Proiectul de buget pentru 2011 arată că va fi redusă la jumătate valoarea creditelor care pot fi contractate de întreprinzători care înfiinţează noi locuri de muncă. Tot proiectul de buget prevede că, la nivel local, străzile, sistemele de utilităţi de apă şi canal, bazele sportive vor fi lăsate de izbelişte. Sumele alocate pentru toate acestea sunt mai mici cu 50% faţă de acest an.   


×
Subiecte în articol: buget salarii credite guvern Emil Boc TVA
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close