Antena 3 CNN Economic Biz News România pierde 100 de milioane de euro joi, din cauza protestelor

România pierde 100 de milioane de euro joi, din cauza protestelor

România pierde 100 de milioane de euro joi, din cauza protestelor
Sursa foto: Foto: superstock.com
14 Oct 2010   •   15:15

România pierde azi peste 100 de milioane de euro. Aceasta este media colectării de TVA, accize, impozite pe venit şi pe salarii. Cum administraţiile financiare şi trezoreriile nu lucrează, aceşti bani nu sunt încasaţi de statul român.

În luna septembrie, conform datelor oficiale, statul a colectat aproape 12 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că zilnic intră în bugetul României peste 470 de milioane de lei, respectiv mai mult de 100 de milioane de euro.

Numai că tot statul face şi plăţi către proprii angajaţi. Dacă activitatea va fi în continuare paralizată, bugetarii nu îşi vor primi deloc salariile.

Primii care ar putea să cadă victime ale acestei situaţii sunt angajaţii Ministerului de Interne şi cei ai Ministerului Apărării, care trebuie să primească salariile în zilele imediat următoare.

Angajaţii din Ministerul de Finanţe au declanşat protestul, pentru că nu şi-au mai primit stimulentele de două luni. Oamenii se plâng că nu mai au cu ce să trăiască, pentru că veniturile s-au redus drastic. De altfel, potrivit oficialilor din minister, după tăieri, salariile personalului de la Finanţe au ajuns cele mai mici din sistem.

Dascălii, poliţiştii şi funcţionarii publici au anunţat încă de miercuri că îi susţin pe angajaţii ministerului de Finanţe şi că i;i vor spune şi ei nemulţumirile în faţa guvernanţilor.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: România TVA accize
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close