Antena 3 CNN Economic Biz News Şase avantaje fiscale din perspectiva TVA în 2012

Şase avantaje fiscale din perspectiva TVA în 2012

Şase avantaje fiscale din perspectiva TVA în 2012
Sursa foto: Foto: 9am.ro
30 Apr 2012   •   15:12

In conditiile in care veniturile bugetare ale Romaniei au o pondere in PIB de numai 33%, sub media europeana de 40%, este clar ca nici pentru populatie, nici pentru companii nu exista, intr-un viitor apropiat, vreo sansa de reducere a Taxei pe Valoare Adaugata.
 
1. Cote reduse
Totusi, paharul are si o jumatate plina, atata timp cat cotele reduse de TVA si conditiile in care se aplica raman nemodificate fata de anii anteriori.
• Cota redusa de 9% se percepe pentru medicamentele de uz uman si veterinar, carti, ziare si periodice, cazarea la hoteluri sau in locatii cu rol similar, bilete de cinema, taxele de intrare la muzee, monumente istorice, gradini zoologice si gradini botanice, targuri si expozitii, furnizarea de manuale scolare, de proteze si produse ortopedice.
• Cota redusa de 5% se aplica pentru livrarea locuintelor ca parte a politicii sociale, inclusiv camine de batrani si pensionari, case de copii si centre de recuperare si reabilitare pentru minori cu handicap, inclusiv cladiri si parti ale acestora livrate ca locuinte, in anumite conditii. Aceeasi cota redusa se aplica si in cazul livrarii de locuinte ce au o suprafata utila de maximum 120 mp si o valoare ce nu depaseste suma de 380.000 lei.

Află care sunt celelalte avantaje pe IncomeMagazine.ro.

×
Subiecte în articol: TVA Income Magazine
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close