Antena 3 CNN Economic Biz News Surse: Guvernul vrea să mărească accizele la carburanţi şi ţigarete. Ce spune un ministru PNL despre această iniţiativă

Surse: Guvernul vrea să mărească accizele la carburanţi şi ţigarete. Ce spune un ministru PNL despre această iniţiativă

Surse: Guvernul vrea să mărească accizele la carburanţi şi ţigarete. Ce spune un ministru PNL despre această iniţiativă
Sursa foto: Foto: thedailygreen.com
de M.Z.    |    29 Oct 2013   •   22:39

Guvenul ia în calcul majorarea accizei la carburanţi şi ţigarete, motivaţia fiind alocarea de bani pentru infrastructura rutieră, dar şi creşterea rapidă a încasărilor la buget, au declarat oficiali guvernamentali pentru Sursa zilei. 

 
Ideea a fost discutată inclusiv cu FMI.
 
"Miza nu a fost niciodată unificarea cotei unice cu TVA la 22%, aşa cum au lăsat să creadă unele voci din USL. Guvernul vrea, de fapt, să majoreze accizele, în special la carburanţi, dar şi la ţigarete, motivând că au nevoie de bani pentru investiţii în infrastructură. Doar că vor lovi, din nou, în consum, care şi aşa e în scădere. Această măsură ar avea o transmisie în sensul creşterii de preţuri în lanţ", au declarat sursele citate.
 
În replică, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, susţine că USL nu a discutat pe marginea acestui subiect.
 
"În USL nu s-a discutat acest lucru. Iniţiativa de a pune o sumă de bani în preţul benzinei e un proiect lansat de Relu Fenechiu, când era ministru la Transporturi, şi voia ca banii aceştia să fie folosiţi pentru autostrăzi", a declarat ministrul Mariana Câmpeanu, marţi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.



 

×
Subiecte în articol: accize Mariana Campeanu Subiectiv
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close